El Refugi

Situat a 1.480 m, al bell mig del bosc i dins la Reserva de Boumort, el Refugi de muntanya de Cuberes –o Casa Miró, com apareix en alguns antics mapes– és fruit d’un projecte familiar. Hem convertit una antiga casa forestal en un refugi acollidor i confortable, on trobareu un ampli ventall de serveis per fer que l’estada al refugi sigui agradable i profitosa, amb instal·lacions molt acollidores, on us podreu sentir com a casa.

Visitar-lo i fer-hi una estada convida a descobrir una zona força desconeguda, desconnectar, gaudir del silenci, de caminades per senders salvatges i solitaris, observar de ben a prop animals com ara els cérvols i els voltors, i quedar meravellats amb el cel.

S’hi accedeix fàcilment en 4×4 o amb un cotxe una mica alt des del Pallars Sobirà (mitjançant els 18 Km de camí forestal una hora aproximadament de viatge que s’agafa entre la Pobla de Segur i Gerri de la Sal), o bé des de l’Alt Urgell (en aquest cas, la pista forestal que hi arriba té uns 11 km 30 minuts aproximadament de viatgei surt deprop de Taús). En ambdós casos el camí convida a gaudir-ne, per començar a deixar enrere l’estrès i reconnectar amb la natura.

Planta baixa

Un ambient càlid i acollidor

A la planta baixa de la casa hi ha un ampli menjador amb terra de fusta amb sofàs, llar de foc i calefacció, una zona de jocs de taula, prestatgeries amb llibres i revistes per als adults i els nens, dos banys compartits totalment equipats… És en aquesta planta on se serveixen els àpats i on hi ha disponible el servei de bar.

Primera planta

Migdiades de somni

A la primera planta hi ha 6 habitacions independents de 3 a 12 llits, amb un total de 42 places. Totes compten amb matalassos, mantes i coixins amb funda, calefacció central i terres de fusta, i hi ha una sala amb llar de foc i calefacció amb sofàs per llegir o fer petar la xerrada, a més de dos banys compartits.

  • 1 habitació de 3 llits: 3 places
  • 1 habitació de 5 llits: 5 places
  • 1 habitació de 6 llits: 6 places
  • 2 habitacions de 8 llits: 16 places
  • 1 habitació de 12 llits: 12 places

Exterior

La zona del voltant del Refugi és molt tranquil·la –els més petits hi poden jugar, anar en bicicleta, fer cabanes… Hi ha una bassa amb aigua que baixa de la muntanya, on els més valent es poden banyar, una taula per a fer-hi un pícnic, llegir, escriure… i unes hamaques, on desconnectar de veritat.

Bibliografia

Mapa excursionista SERRA de BOUMORT i CONGOST DE COLLEGATS. Col·lecció 1:25000. Editorial PIOLET
Mapa comarcal de Catalunya 1:50000 Pallars Sobirà/Pallars Jussà/Alt Urgell.
Guia Excursionista del Boumort. Manuel Cortés. Ed.Cossetània. 2006