Activitats

Les possibilitats que ens ofereix la zona són molt variades. A Boumort no tenim grans pics, però si quantitat de camins, senders i rutes plenes d’història.

Sabies que la torre de Senyús és una edificació medieval? Que Espluga de Cuberes té una preciosa ermita romànica? Que a Esplà la guerra civil va deixar històries ben tristes i que tenim trinxeres arreu? Que les moixarroneres surten any rere any al mateix lloc? Que als cérvols els cauen les banyes cada any? Que el voltor negre ha decidit quedar-se a viure a Boumort?

Observació de la natura

Les possibilitats que ens ofereix la zona són molt variades, ja que el refugi està situat en un petit prat envoltat de boscos i muntanyes. És un mirador ideal per veure la fauna autòctona i gaudir de les espècies nidificants.

Des de mitjans de Setembre fins a finals d’Octubre podreu observar i sentir la Brama del cérvol, o sigui el seu ritual d’acoblament. Les muntanyes que ens envolten fan d’altaveu als seus brams i és emocionant (la primera vegada!!) sentir-los.

Una altra activitat a la tardor, és anar a collir bolets. No resulta gaire difícil aconseguir omplir una cistella de rovellons, a pocs metres del refugi.

Per a més informació podeu consultar el llibre: “Guia de la Reserva de Boumort” d’Oriol Armet Unzeta, editar per la Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient i Habitatge. 1ª edició, octubre 2006

Senderisme

Les excursions i travesses són innumerables, ens permetem aconsellar-vos tres de les rutes més properes al refugi:

  • Cuberes – Solduga – Espluga de Cuberes – Esplà – Cuberes.
  • Cuberes – Pic de Boumort – Cuberes. Des del cim de Boumort es pot gaudir d’una espectacular panoràmica de tot el Pirineu.
  • Cuberes – Taús (Turó de les Piques) – Cuberes. Una ruta planera i força interessant.

Per a més informació podeu consultar el llibre “La Serra del Boumort i muntanyes veïnes” d’en Manuel Cortés Ribelles, Edicions Cossetània: Colección Azimut-70, 2005